H food blogger funkycook μοιράζεται μαζί μας!
Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Xρόνος Μαγειρέματος: 15’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα coleslaw με αγγουράκι τουρσί
200 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
150 γρ. μωβ λάχανο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
1 ξινόμηλο, τριμμένο
2-3 ραπανάκια, τριμμένα
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
100 γρ. αγγουράκι τουρσί ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένο
80 γρ. μαγιονέζα
80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. λευκό ξύδι βαλσαμικό ΕΔΕΜ
Χυμό από ένα μοσχολέμονο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για τα κεφτεδάκια μπακαλιάρου
500 γρ. μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο και βρασμένο
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
30 γρ. βρώμη
40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Επιπλέον θα χρειαστούμε λάδι για το τηγάνισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η σαλάτα coleslaw με αγγουράκι τουρσί
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε το ξύδι, τα αγγουράκια ΕΔΕΜ και αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε τη σαλάτα 10’ να μαριναριστεί.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και κρατάμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Τα κεφτεδάκια μπακαλιάρου
Σε ένα μπολ ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο, προσθέτουμε όλα, τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη 10’ και πλάθουμε κεφτεδάκια, τα οποία τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Σερβίρουμε τη λαχανοσαλάτα με τα ζεστά κεφτεδάκια και απολαμβάνουμε.
Tips:
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φιλέτο ψάρι θέλουμε
-Ανάλογα με τη υγρασία που θα έχει το ψάρι ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι
-Τη μαντζουράνα μπορούμε να την παραλείψουμε ή να την αντικαταστήσουμε με δυόσμο