Σάλτσα Μανιταριών

Η Mamatsita μας δίνει έμπνευση!
Χρόνος προετοιμασίας:  5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  : 20  λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ

2 x 400 γρ. μανιτάρια Εδέμ σε άλμη
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
1 κ.γλ. θυμάρι
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ.
700 ml ζεστό ζωμό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από την άλμη τους.
2.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
3.Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και λιώνουμε το βούτυρο.
Σοτάρουμε  το κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να γυαλίζει προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι κι  ανακατεύουμε απαλά.
4.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.
5.Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε τα μανιτάρια μέχρι η σάλτσα τους να δέσει.
6. Λίγο φρέσκο θυμάρι στο τελείωμα και η σάλτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Συνοδεύει υπέροχα πουρέ, ή ρύζι.