H food blogger funkycook μοιράζεται μαζί μας!
Χρόνος Προετοιμασίας: 30’
Xρόνος Ψησίματος: 25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γλυκιά μυζήθρα
80 ml γάλα
150 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ΕΔΕΜ
¼ κ.γ. κανέλα
1 κάψουλα βανιλλίνη
6 φύλλα κρούστας
1 ασπράδι αυγού
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τη μυζήθρα με το γάλα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την κανέλα, τη βανιλλίνη, τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα το ένα επάνω στο άλλο και με μια ροδέλα ή ένα κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε 4 ίσιες λωρίδες.
Βάζουμε στην κάθε λωρίδα 1 κουταλιά γέμιση και τα τυλίγουμε σε τριγωνάκια ή ρολά.
Τα λαδώνουμε καλά με πινέλο και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Αλείφουμε τα μυζηθροπιτάκια με το ασπράδι και τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180ο C και τα σερβίρουμε με μαρμελάδα βατόμουρο.
Tips:
– Μπορούμε εκτός από γλυκιά μυζήθρα να χρησιμοποιήσουμε και ανθότυρο
– Μπορούμε να αρωματίσουμε με δυόσμο ή λεμόνι
