Τηγανίτες με παντζάρι και φέτα

H food blogger funkycook μοιράζεται μαζί μας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 25’
Xρόνος Μαγειρέματος: 50’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 10 τηγανίτες

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα pancakes
150 γρ. παντζάρια ΕΔΕΜ
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
130 ml γάλα
120 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. σόδα
1 αυγό
1 κ.γ. ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. φέτα
1 κ.γ. λευκό βαλσαμικό ξύδι ΕΔΕΜ
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
1 κ.γ. καρυδόψιχα
1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το παντζάρι με το γάλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα pancakes και αφήνουμε το μείγμα για 20’ στο ψυγείο.
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις τηγανίτες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το ξύδι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες με την κρέμα, τη θρυμματισμένη φέτα, τα καρύδια και τον κόλιανδρο.

Tips: Μπορούμε εκτός από φέτα να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο