3 σούπες με ζυμαρικά για τα κρύα βράδια του χειμώνα

Η food blogger funkycook.gr  μοιράζεται  μικρά μυστικά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος Μαγειρέματος: 15’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ
100 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
50 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
½ κ.γ. θυμάρι
800 ml ζωμό λαχανικών
30 ml ελαιόλαδο
½ κ.γ. μπούκοβο
½ κ.γ. ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το καρότο, το πράσο, το σκόρδο και το σέλερι για 4’ σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, την πάπρικα, τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις η σούπα πάρει μια-δύο βράσεις προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 10’ σε δυνατή φωτιά.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φασόλια, το μπούκοβο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα με φλούδες παρμεζάνας.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φασόλια γίγαντες ΕΔΕΜ

Βελουτέ πιπεριάς με τραχανά

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος Μαγειρέματος: 10’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

Υλικά
250 γρ. ψητές πιπεριές ΕΔΕΜ, χοντροκομμένες
100 γρ. τραχανά
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τοματοπελτέ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. ρίγανη
2 λιαστές ντομάτες ΕΔΕΜ
700 ml ζωμό λαχανικών
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
Τρίμματα φέτας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο με το ελαιόλαδο για 2’, προσθέτουμε τις πιπεριές, την πάστα ελιάς, τη ρίγανη, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις πάρει η σούπα μια-δύο βράσεις προσθέτουμε τον τραχανά και βράζουμε για 8-10’.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη σούπα και σερβίρουμε με τρίμματα φέτας.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ


Σούπα με καλαμπόκι, τσένταρ και τορτελίνι

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

Υλικά

300 γρ. τσένταρ, τριμμένο
200 γρ. τορτελίνι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
400 ml ζωμό κρέατος
300 ml γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό.

Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα τορτελίνι και τα βράζουμε για 3’.

Κατόπιν προσθέτουμε το τσένταρ, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το καλαμπόκι, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τσένταρ και προσθέτουμε το γάλα.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και  γιαούρτι.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό (100-150 γρ.)