H food blogger funkycook μοιράζεται μαζί μας!
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γαρίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
150 γρ. μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
5-6 καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένα
100 ml λευκό κρασί
2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
1 κ.γ. αλεύρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε κύβους
½ κ.γ. μαραθόσπορο, προαιρετικά
20 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Σπαγγέτι βρασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μαραθόριζα για 2’.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τους μαραθόσπορους, τα πιπεράκια, αλάτι και πιπέρι, και αφού η σάλτσα πάρει μερικές βράσεις, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις γαρίδες.
Μαγειρεύουμε για 5’, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι, την κεφαλογραβιέρα, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.
Tip:
Μπορούμε αντί για κρασί να προσθέσουμε ούζο, περίπου 30ml