H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς!
Φτιάξετε κι εσείς πανεύκολα Halloween snacks με προϊόντα ΕΔΕΜ.
Μπισκότα τερατάκια
12 μπισκότα στρογγυλά
1 συσκευασία αλμυρά στικς (μπατονέτες)
Μαρμελάδα ΕΔΕΜ
Τυρί κρέμα
Σταγόνες σοκολάτας
Αλείφουμε 2 μπισκότα με μαρμελάδα, τοποθετούμε τα στικς κομμένα και κλείνουμε με το άλλο μπισκότο.
Βάζουμε μια μικρή ποσότητα τυρί κρέμα και σταγόνες σοκολάτας δημιουργώντας τα μάτια.
Μπισκότα «ματωμένος εγκέφαλος»
12 μπισκότα
12 καρύδια πεκάν ή απλά καρύδια
Μαρμελάδα μαυροκέρασο ΕΔΕΜ
100 γρ. άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Αναμειγνύουμε το γάλα με την άχνη φτιάχνοντας ένα εύκολο γλάσο, αλείφουμε με αυτό τα μπισκότα από την επάνω πλευρά ακουμπάμε ένα καρύδι, αφήνουμε 10’ να σταθεροποιηθεί και περιχύνουμε με λίγη μαρμελάδα
Αλμυρά σνακς με αράχνες και ο Σκαθαροζούμης με τα κόκκινα «μαλλιά»
10 παξιμάδια ή φρυγανισμένες φέτες ψωμιού
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Ελιές Καλαμών σε φέτες ΕΔΕΜ
1 ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και αλείφουμε τα παξιμάδια με μια στρώση, δημιουργούμε αράχνες επάνω στα παξιμάδια με τις ελιές και το πρόσωπο του Σκαθαροζούμη κόβοντας την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες κάνοντάς τις μαλλιά και δύο ελιές για μάτια
Αυγά τερατάκια
6 αυγά βρασμένα σφιχτά
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. γλυκό κόκκινο πιπέρι
1 συσκευασία ανθό αγγουράκια τουρσί ΕΔΕΜ
1 κ.σ. κάπαρη ανθός ΕΔΕΜ
Κόβουμε τα αυγά στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους, τους οποίους πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και γεμίζουμε τα αυγά.
Βάζουμε για μάτια κάπαρη, κόβουμε ένα αγγουράκι φτιάνοντας το στόμα και μόλις τα βάλουμε στο πιάτο τους βάζουμε αγγουράκια τουρσί για ποδαράκια
Happy Halloween!