Χοιρινό σε σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς

H food blogger funkycook μοιράζεται μαζί μας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Μαγειρέματος: 35’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

1000 γρ. χοιρινή σπάλα κομμένη σε μπουκιές
300 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές ΕΔΕΜ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
150 ml κόκκινο κρασί
100 ml πορτοκάλι
50 ml ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 κ.γ. θυμάρι
4-5 καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το χοιρινό χωρίς λάδι μέχρι να «βγάλει» τα περισσότερα υγρά του.

Πολτοποιούμε τις πιπεριές και τα πιπεράκια.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ώστε να πάρει χρώμα το κρέας.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, πιπέρι-αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα δαφνόφυλλα τις πιπεριές και σιγοβράζουμε για περίπου 35’ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το χοιρινό με συνοδευτικό της επιλογής μας ή σαν μεζέ.

Tips:
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από χοιρινό, κοτόπουλο φιλέτο ή να φτιάξουμε κεφτεδάκια.