Κοτόπουλο με πιπεριές, κόκκινα φασόλια και τσένταρ

Η Mamatsita ετοιμάζει για εμάς!
Χρόνος προετοιμασίας:  10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  : 30  λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
αλάτι – πιπέρι
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γλ.  κάρι
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στικς
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
150 γρ. κόκκινα φασόλια Εδέμ
100 γρ. τριμμένο τσένταρ
για το σερβίρισμα
 ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.  Ξεκινάμε με τα φιλέτα κοτόπουλο. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα και το κάρι.
2. Ζεσταίνουμε καλά ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος και ψήνουμε εκεί τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά για  7-8 λεπτά από την κάθε μεριά.
Τα φιλέτα θα πρέπει να  ψηθούν καλά έτσι ώστε να μην είναι ροζ στο εσωτερικό τους.
3. Μόλις ψηθούν τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο το οποίο και σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά.
4. Στο ίδιο αντικολλητικό σκεύος, προσθέτουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στικς της κόκκινης πιπεριάς και το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2 περίπου λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν.
5. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα κόκκινα φασόλια και τα προσθέτουμε στο σκεύος με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε ελαφρά και μεταφέρουμε τα φιλέτα από το πιάτο στο σκεύος προσθέτοντας και τα ζουμάκια τους.
6. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μεταξύ τους, σβήνουμε την φωτιά και πασπαλίζουμε τα φιλέτα με το τριμμένο τσένταρ.  Σκεπάζουμε το σκεύος για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ.
7. Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.