Κριτσίνια με πάστα μαύρης ελιάς, θυμάρι και τυρί

Η food blogger funkycook.gr  δημιουργεί για εμάς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Ψησίματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 32 κριτσίνια

 

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας
135 γρ. πάστα μαύρης ελιάς ΕΔΕΜ
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ.γ. θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας και επάνω τους αλείφουμε την πάστα ελιάς, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Με μια ροδέλα κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 λωρίδες και κατόπιν στη μέση.
Στρίβουμε την κάθε λωρίδα σε μπαστουνάκι και τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 20’-25’, στο αερόθερμο και σερβίρουμε.

Tips:
-Αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε τα κριτσίνια έτοιμα στη κατάψυξη και να ψήνουμε κάθε φορά όσα θέλουμε
-Μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη ή μπούκοβο