Η food blogger funkycook.gr δημιουργεί για εμάς!
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Μαγειρέματος: 25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κύβους
200 γρ. μανιτάρια σε άλμη ΕΔΕΜ, στραγγισμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
50 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
300 γρ. κρέμα καρύδας
150 γρ. γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. κανέλα σκόνη
2 μοσχοκάρφια
2 κ.σ. κάσιους, ψιλοκομμένα
20 γρ. ινδοκάρυδο
50 γρ. σταφίδες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
5 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 10’.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5΄ακόμη σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα κάσιους, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα καρύδας.
Μαγειρεύουμε για 10’, αποσύρουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, τις σταφίδες, το ινδοκάρυδο και τέλος ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου και βασιλικού.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Tips: Αν μας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις μπορούμε να προσθέσουμε μερικά καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ
