Η food blogger funkycook.gr μοιράζεται dip μυστικά!
Τζατζίκι με παντζάρι
Υλικά
200 γρ. παντζάρι ΕΔΕΜ, τριμμένο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας λευκό βαλσαμικό ξύδι ΕΔΕΜ
40ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Αγγουράκια ανθός ΕΔΕΜ
Άνηθο
Εκτέλεση
Τρίβουμε το παντζάρι το στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά του.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Dip με φέτα και παντζάρι
Υλικά
200 γρ. παντζάρι ΕΔΕΜ, τριμμένο
200 γρ. φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη ανθός ΕΔΕΜ
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Βασιλικό, ψιλοκομμένο
Κάπαρη ανθός ΕΔΕΜ
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε την φέτα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.
Πικάντικο dip με παντζάρι
Υλικά
200 γρ. παντζάρι ΕΔΕΜ, κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Κουκουνάρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.