Φριτάτα με καλαμπόκι, πατάτες και γραβιέρα

H food blogger funkycook μοιράζεται μαζί μας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4-6 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη φριτάτα
6 αυγά
250 γρ. πατάτες βρασμένες
1 κολοκυθάκι
200 γρ. καλαμπόκι ΕΔΕΜ
150 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
50 ml νερό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ. μαντζουράνα ή θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
Αβοκάντο
Καλαμπόκι
Ντοματίνια
Κόλιανδρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

«Σπάμε» τις πατάτες με ένα πιρούνι και κόβουμε το κολοκυθάκι σε κύβους.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη μαντζουράνα.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη γραβιέρα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε για 12-15’.

Σερβίρουμε με κόλιανδρο, καλαμπόκι, αβοκάντο και ντοματίνια.