Τα πιο νόστιμα ορεκτικά για την Τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη είναι η χαρά της παρέας, και οι σχάρες παίρνουν φωτιά. Αυτή η Τσικνοπέμπτη θα είναι διαφορετική, αλλά μπορούμε να τη γιορτάσουμε οικογενειακά.

Στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης σίγουρα πρωταγωνιστούν κάθε είδους ψητά, κρεατικά ή λαχανικά, όμως τα ορεκτικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Πάμε να δούμε 3 συνταγές για τα πιο τέλεια ορεκτικά με τα αγαπημένα μας προϊόντα ΕΔΕΜ!

Ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με πάστα ελιάς

 Υλικά για 4-6 άτομα

1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
1 βάζο πατέ ελιάς ΕΔΕΜ
1 κ.σ. κάπαρη ΕΔΕΜ
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
½ κ.γ ψιλοκομμένο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Στη σχάρα ή στο γκριλ ψήνουμε τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και μόλις είναι έτοιμα τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την πάστα ελιάς, και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε την πάστα ελιάς, απλώνουμε σε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια και τυλίγουμε σε ρολάκια.

Σερβίρουμε τα ρολάκια σε πιατέλα με λίγο κουκουνάρι και φρέσκα φύλλα μυρωδικών.

Πικάντικη σαλάτα παντζαριού

Υλικά για 4-6 άτομα

500 γρ. τριμμένα παντζάρια ΕΔΕΜ
4-5 ψιλοκομμένα καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό ΕΔΕΜ
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια σαλατιέρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

 

Μπουγιουρντί με μανιτάρια

Υλικά για 4-6 άτομα

400 γρ. μανιτάρια ΕΔΕΜ
250 γρ. ντοματίνια
3-4 καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ
250 γρ. σκληρή φέτα
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Αφού στραγγίξουμε καλά τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα πιπεράκια, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Ακουμπάμε επάνω τη φέτα και ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο για 30’ στους 200ο C.

Σερβίρουμε το μπουγιουρντί καυτό.

 

Φυσικά το γιορτινό τραπέζι της Τσικνοπέμπτης εμπλουτίζεται με ποικιλία από ελιές, ντολμαδάκια σερβιρισμένα με γιαούρτι και ψητές πιπεριές. Όλα θα τα βρεις στο νόστιμο νησί της ΕΔΕΜ!