Η food blogger funkycook.gr ετοιμάζει για εμάς Βίδες με παντζάρι, φέτα και φουντούκια
Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Xρόνος Μαγειρέματος: 15’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4-6
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO >
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. βίδες
400 γρ. παντζάρια Eδem, στραγγισμένα
200 γρ. πικάντικη φέτα
150 γρ. μπλε τυρί
100ml ξινόγαλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. άνηθο
50 γρ. καβουρδισμένο φουντούκι
1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
½ κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα παντζάρια, τα τυριά, τα φουντούκια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το γάλα και το πιπέρι, αναμειγνύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Στραγγίζουμε τις βίδες και όσο είναι ζεστές περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε τον άνηθο, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις βίδες με τη σάλτσα παντζάρι ζεστές με ψιλοκομμένο άνηθο.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια αντί για φουντούκια