Η food blogger funkycook.gr ετοιμάζει για εμάς Μαροκινό κοτόπουλο με πράσινες ελιές!
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Xρόνος Μαγειρέματος: 60’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4-5
ΥΛΙΚΑ
1kg κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
340 γρ. ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά Εδem
3 κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ½ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
¼ κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
½ κ.γ. τζίντζερ σκόνη
4-5 στίγματα σαφράν
150ml ζεστό νερό
100ml ελαιόλαδο
2 λεμόνια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα στίγματα του σαφράν μέσα στο καυτό νερό.
Στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τα 80ml ελαιόλαδο με το σκόρδο, προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κύμινο, το κάρδαμο, την κανέλα, το κόκκινο πιπέρι, το τζίντζερ και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές.
Αμέσως τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί , το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
Με το υπόλοιπο μείγμα περιχύνουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε τις ελιές, το νερό με το σαφράν και φέτες λεμονιού.
Ψήνουμε το μαροκινό κοτόπουλο σκεπασμένο για 35’, στους 200ο ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη 20’.
Σερβίρουμε με μαγειρεμένο κους κους στο οποίο προσθέτουμε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Tips: Μπορούμε να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο και στην κατσαρόλα.