Η food blogger funkycook.gr ετοιμάζει για εμάς Ντολμαδάκια γεμιστά με κιμά και ψημένες κόκκινες πιπεριές
Χρόνος Προετοιμασίας: 45’
Xρόνος Μαγειρέματος: 35’
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Μερίδες: 4-6
ΥΛΙΚΑ
Για τα ντολμαδάκια
2 συσκευασίες αμπελόφυλλα Εδem
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
80 γρ. πλιγούρι
2 κρεμμύδια, τριμμένα
1 ψημένη κόκκινη πιπεριά Εδem, πολτοποιημένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το μαγείρεμα
2 λεμόνια
2 ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem, πολτοποιημένες
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
30ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ντολμαδάκια
Ξεπλένουμε τα αμπελόφυλλα με άφθονο νερό.
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την γέμιση και ξεκινάμε να τυλίγουμε τα ντολμαδάκια, ως συνήθως.
Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε πλατιά κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να αφήνουμε κενό.
Το μαγείρεμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, την πιπεριά, το χυμό από τα 2 λεμόνια, το βούτυρο, το ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, περιχύνουμε τα ντολμαδάκια και προσθέτουμε ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει τα ντολμαδάκια.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 35’ και σερβίρουμε με λεμόνι και γιαούρτι.
Tips:
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για πλιγούρι ρύζι γλασσέ