Pretzels με ντιπ από αγγουράκι τουρσί

Η food blogger funkycook.gr  ετοιμάζει για εμάς Pretzels με ντιπ από αγγουράκι τουρσί

Χρόνος Προετοιμασίας: 170’
Xρόνος Ψησίματος: 30’
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Μερίδες: 6-8 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα pretzels

500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια και επιπλέον για το άνοιγμα
8 γρ. ξηρή μαγιά
180ml χλιαρό νερό
150ml χλιαρό γάλα
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. μαύρη ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
80 γρ. μαγειρική σόδα
1 λίτρο νερό
1 κρόκο αυγού
Αλάτι χοντρό

Για το συνοδευτικό dip με αγγουράκι τουρσί
200 γρ. τυρί κρέμα
60ml ξινόγαλο
150 γρ. αγγουράκια τουρσί
2 κ.σ. άλμη από το τουρσί
¾ κ.γ. μουστάρδα σκόνη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2 κ.σ. από το αλεύρι, αφήνουμε 10’ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα pretzels και ζυμώνουμε για 2-3’, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 60’ σε ζεστό σημείο.

Κατόπιν πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ισόποσα κομμάτια των 75-80 γρ.

Πλάθουμε σε κορδόνια 40-45 εκ, ενώνουμε τις άκρες και δίνουμε το σχήμα των πρέτζελς.

Τοποθετούμε τα πρέτζελς σε αντικολλητικό χαρτί, πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 10’.

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τη σόδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα πρέτζελς βράζοντάς τα για 20’ και από τις δύο πλευρές.

Ακουμπάμε τα πρέτζελς σε δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε 1-2’ να στεγνώσουν, αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με το αλάτι.

Ψήνουμε τα πρέτζελς μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 25-30 στους 180ο C.

Το συνοδευτικό dip με αγγουράκι τουρσί

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά και μεταφέρουμε σε μπολ.

Σερβίρουμε τα πρέτζελς με το dip και αγγουράκι τουρσί.

Tips: Αν δεν έχουμε σκόνη μουστάρδας χρησιμοποιούμε κανονική μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη