Μάφινς καλαμποκιού με ελιές και λιαστές τομάτες

30′Χρόνος Εκτέλεσης

ΥΛΙΚΑ

200g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100g Αλεύρι Καλαμποκιού
2 κ.γ. Baking Powder
½ κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Ζάχαρη
2 Αβγά, χτυπημένα
280ml Ξινόγαλα ή Κεφίρ
25ml Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Νερό
100g Κεφαλοτύρι, τριμμένο + επιπλέον για πασπάλισμα
50g Εδέμ Ελιές Πράσινες σε Ροδέλες
50g Εδέμ Λιαστή Τομάτα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. Φρέσκος Βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. Φρέσκος Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. Φρέσκος Άνηθος, ψιλοκομμένος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μέτριο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Σε ένα άλλο βάζουμε τα αβγά, το ξινόγαλα, το ελαιόλαδο και το νερό και χτυπάμε με μίξερ χειρός.
Ανακατεύουμε τα στερεά με τα υγρά υλικά.
Προσθέτουμε τα 100g κεφαλοτύρι, τις ελιές, τις λιαστές τομάτες, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για μάφινς, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 18 με 20 λεπτά.

Σκεύη

2 μέτρια μπωλ
1 μίξερ χειρός
12 φορμάκια για μάφινς