Συνταγή για ζουμερό μπακαλιάρο με κουσκούς, τομάτα και ελιές
30′ Χρόνος Εκτέλεσης
Υλικά για 4 Άτομα
ΥΛΙΚΑ
4 Φιλέτα Μπακαλιάρου (~700g)
Αλάτι
McCormick Μαύρο Πιπέρι Ολόκληρο σε Μύλο
60ml Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 Σκελίδες Σκόρδο, τριμμένες
1 Εδέμ Κίτρινη Ψημένη Πιπεριά
1 Εδέμ Κόκκινη Ψημένη Πιπεριά
1 κ.γ. McCormick Πάπρικα Καυτερή
¼ κ.γ. McCormick Πιπέρι Καγιέν
4 Φιλέτα Αντζούγιας, ψιλοκομμένα
90ml Λευκό, Ξηρό Κρασί
400ml Ζεστό Νερό
1 Κονσέρβα Τοματάκια Κονκασέ
70g Εδέμ Ελιές Καλαμών, σε φέτες
2 κ.σ. Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
160g Κουσκούς
½ κ.γ. Εδέμ Βαλσαμικό Ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κίτρινη και την κόκκινη πιπεριά, την πάρπικα, το καγιέν, τις αντζούγιες, το κρασί, το νερό, τα τοματάκια, τις ελιές, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το κουσκούς.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού.
Σιγοβράζουμε για 7 με 8 λεπτά, αφαιρούμε το ψάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κουσκούς.
Επαναφέρουμε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το βαλσαμικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκεύη
1 μεγάλο τηγάνι