Σαλάτα κους κους με αγγουράκι σε άλμη & βινεγκρέτ δυόσμου

Η Mamatsita μας δίνει έμπνευση!
Χρόνος προετοιμασίας:  5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  : 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα κους κους
3 κούπες ζεστό νερό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
70 γρ. φέτα
7-8 αγγουράκια σε άλμη Εδέμ

Για τη βινεγκρέτ
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. βαλσαμικό ξύδι
αλάτι – πιπέρι
2 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.  Σ’ ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κους κους και το ζεστό νερό.
Βεβαιωνόμαστε πως το κους κους έχει καλυφθεί όλο από το νερό.
Σκεπάζουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και περιμένουμε γύρω στα 10 λεπτά μέχρι το κους κους να απορροφήσει όλο το νερό.
Μόλις συμβεί αυτό αφαιρούμε τη μεμβράνη, ανακατεύουμε του κους κους με ένα πιρούνι να αφρατέψει κι αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει.
2.  Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την υπόλοιπη σαλάτα.
Σε ένα βαθύ μπολ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια και θρυμματίζουμε τη φέτα.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αγγουράκια σε άλμη Εδέμ, προσθέτουμε στο μπολ και το κους κους  και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
3. Σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι προσθέτουμε τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακινούμε καλά.
4. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ.