Η food blogger funkycook.gr ετοιμάζει για εμάς
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Xρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: για 5-6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα (σέλινο ή πένες)
4 μελιτζάνες, κομμένες σε μέτρια κυβάκια
600 γρ. ντομάτες κονκασέ
3 σκελίδες σκόρδο. ψιλοκομμένες
6-7 φύλλα βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ΕΔΕΜ
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
60ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε τη ρίγανη, τον βασιλικό, τη ζάχαρη και πιπέρι, κατόπιν με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τις ντομάτες.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με τα 40ml ελαιόλαδο τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα, αλατίζοντάς τις ελαφρά, τις βγάζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το σκόρδο, τόσο όσο να αρωματίσει το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φύλλα του βασιλικού και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, την κάπαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με σάλτσα και ξηρό ανθότυρο.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα καυτερά πιπεράκια