Η food blogger funkycook.gr μοιράζεται μαζί μας!
Χρόνος Προετοιμασίας: 25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 6-8 άτομα
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
Υλικά
12 προζυμένιες φέτες ψωμί
150 γρ. φιλέτο γαύρου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Στο φούρνο ή σε καυτό τηγάνι ψήνουμε τις μπρουσκέτες, αφού τις ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν τραγανές και να χρυσαφίσουν.
Τοποθετούμε τα toppings που ετοιμάσαμε και τα φιλέτα γαύρο στις μπρουσκέτες και σερβίρουμε.
ΓΙΑ ΤΑ TOPPINGS
Topping για τις μπρουσκέτες με κάπαρη
Υλικά
50 γρ κάπαρη Εδem
5 φύλλα βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. λευκό βαλσαμικό ξύδι Εδem
40 ml ελαιόλαδο
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Topping για τις μπρουσκέτες με πάστα ελιάς
Υλικά
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
¼ κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
Topping για τις μπρουσκέτες με ελιές
Υλικά
100 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι Εδem
5 ντοματίνια
2.κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Topping για τις μπρουσκέτες με παντζάρι
Υλικά
150 γρ. παντζάρια Εδem
3 κ.σ. μαγιονέζα
λίγο σκόρδο
3 ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα παντζάρια και τα ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμο.
Topping για τις μπρουσκέτες με πιπεριές
Υλικά
Ψημένες κόκκινες και κίτρινες πιπεριές Εδem
Γλυκάνισος
Ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. κοπανιστή ή κατίκι
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Ρόκα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις κίτρινες ψητές πιπεριές, τις πασπαλίζουμε με λίγο γλυκάνισο και ελαιόλαδο.
Αναμειγνύουμε την κοπανιστή ή το κατίκι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και ρόκα.
Topping για τις μπρουσκέτες με πιπεράκια
Υλικά
1 σκελίδα σκόρδο
30 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι Εδem
3 φύλλα βασιλικό
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι και τα φύλλα βασιλικού. Με αυτό το λάδι αλείφουμε τις μπρουσκέτες και προσθέτουμε επάνω τα πιπεράκια.