Enchiladas με κοτόπουλο, κόκκινα φασόλια & καλαμπόκι

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς Enchiladas με κοτόπουλο, κόκκινα φασόλια & καλαμπόκι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 25’
Χρόνος ψησίματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4-5 άτομα

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO > 

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. τσίλι
1 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο σκόνη
¾ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. τοματοπελτέ
50 ml ελαιόλαδο
500 ml ζωμό κοτόπουλο

Για τη γέμιση
500 γρ. ξεψαχνισμένο ψητό κοτόπουλο
240 γρ. κόκκινα φασόλια Εδem
150 γρ. καλαμπόκι Εδem
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόλιανδρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε
5 τορτίγιες
200 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα
1 κ.σ. κόλιανδρο, προαιρετικά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο αλεύρι προσθέτουμε το τσίλι, το σκόρδο, το κύμινο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1’ με σύρμα. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το ζωμό, σιγοβράζουμε για 6-8’ μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα και αποσύρουμε.

Στο τηγάνι σοτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη μισή σάλτσα, μαγειρεύουμε για 2’ και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα κόκκινα φασόλια Εδem και το καλαμπόκι Εδem.

Αλείφουμε τις τορτίγιες με λίγη σάλτσα και προσθέτουμε το μείγμα με το κοτόπουλο. Κλείνουμε τις τορτίγιες και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Πασπαλίζουμε με τα τυριά, περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε για 20’ στους 175ο C.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Tips:
– Μπορούμε να κάνουμε τη σάλτσα όσο καυτερή θέλουμε αντικαθιστώντας μέρος από το τσίλι με κόκκινο γλυκό πιπέρι.
-Στο φαγητό ταιριάζουν και οι ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem.