Μπιφτέκια σολομού με σάλτσα γιαουρτιού και κάπαρη

40′Χρόνος Εκτέλεσης

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια:
500g Φιλέτο Σολομού
80g Στραγγιστό Γιαούρτι 5% λιπαρά
Ασπράδι από 1 Μεγάλο Αβγό
Ξύσμα από 1 Λεμόνι
Χυμός από 1 Λεμόνι
½ κ.γ. Ξερό Εστραγκόν
Αλάτι
McCormick Μαύρο Πιπέρι Ολόκληρο σε Μύλο
80g Αλεσμένα Κρουτόν ή Panko
2 Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. Εδέμ Κάπαρη, στραγγισμένη
1½ κ.σ. Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
100g Στραγγιστό Γιαούρτι 5% λιπαρά
4 Εδέμ Αγγουράκι Ανθός, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. Μαγιονέζα Light
1 κ.γ. Μουστάρδα Dijon
1½ κ.σ. Άνηθος, ψιλοκομμένος
¼ κ.γ. McCormick Μαύρο Πιπέρι Ολόκληρο σε Μύλο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τον σολομό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μέτριο μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, το ασπράδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μετά ξεψαχνίζουμε τον σολομό μέσα στο μείγμα, χωρίς την πέτσα του.
Προσθέτουμε τα κρουτόν, τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε 8 με 9 μπιφτέκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αγγουράκια, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον άνηθο και το πιπέρι για τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και μια δροσερή σαλάτα.

Σκεύη

1 ταψάκι
1 μέτριο μπωλ
1 τηγάνι
1 μικρό μπωλ