H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς Πασχαλινή σαλάτα με αυγά, ελιές και αγγουράκια τουρσί!
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 6-8 άτομα
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
200 γρ. μαρούλια ανάμεικτα, χοντροκομμένα
4 αυγά βρασμένα σφιχτά, κομμένα σε τέταρτα
10 ελιές γεμιστές με πιπεριά και αμύγδαλο ΕΔΕΜ
6-8 αγγουράκια ανθός ΕΔΕΜ, κομμένα στη μέση
4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το dressing με κάπαρη
1 κ.σ. κάπαρη ΕΔΕΜ
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. άνηθο
1 λεμόνι
40 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το dressing.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μαρούλια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε πιπέρι κατά βούληση, το dressing και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σαλάτα με ελιές καλαμών ΕΔΕΜ
