H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς!
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Ψησίματος: 30’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 8-10 muffins
ΥΛΙΚΑ
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. λιαστές ντομάτες ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένες
80 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.γ. δυόσμο
1 κ.γ. θυμάρι
340 ml γάλα σόγιας
100 ml ηλιέλαιο
50 ml ελαιόλαδο
1 ½ κ.γ. baking powder
1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι ΕΔΕΜ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Αλατίζουμε και τα πιέζουμε ελαφρά να «μαραθούν».
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τον άνηθο, τον δυόσμο, το θυμάρι, το γάλα σόγιας, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ξύδι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 8-10 θήκες για muffins και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30-35’ στους 180ο C.
Tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες ελιές ψιλοκομμένες, τυριά ή αλλαντικά
