Πατάτες φούρνου με πράσινες ελιές γεμιστές με αμύγδαλο

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Xρόνος Ψησίματος: 50’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4

 

ΥΛΙΚΑ

1000 γρ. πατάτες κομμένες στρογγυλές
180 γρ. ελιές πράσινες  γεμιστές με αμύγδαλο Εδem
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για ψητά
100 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρή γάστρα βάζουμε τις πατάτες, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το θυμάρι, το χυμό από το πορτοκάλι, ,το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το μείγμα μπαχαρικών.

Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις πατάτες.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50’ στους 180ο C.

Tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον και όποια λαχανικά μας αρέσουν