Εύκολο λαχανόρυζο φούρνου με ψητές πιπεριές

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς εύκολο λαχανόρυζο φούρνου με ψητές πιπεριέ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Ψησίματος: 70’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Άτομα: 4

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
350 γρ. ψημένες κόκκινες πιπεριές ΕΔΕΜ
3 καρότα, τριμμένα στον τρίφτη
2 πράσα, , ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, , ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια σέλερι, , ψιλοκομμένο
100 γρ. σάλτσα τομάτας
600 ml καυτό ζωμό λαχανικών
60 γρ. ρύζι καρολίνα
80 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπούκοβο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
Μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάχανο, τα καρότα, το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι.

Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο βαθύ σκεύος με καπάκι και ψήνουμε για 50’ στους  200ο C.

Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, τις πιπεριές και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το ψήσιμο για 20’ ακόμη.

Σερβίρουμε το λαχανόρυζο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο

Tips: Πρόσθεσε στο φαγητό λίγο ζουμί από τις πιπεριές για ακόμη περισσότερη νοστιμιά
Προτίμησε να ψήσεις το λαχανόρυζο σε κεραμικό σκεύος με καπάκι