Λεμονάτη σαλάτα κινόα με παντζάρια κι ελιές

Η Mamatsita μαγειρεύει για εμάς!  
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος   20 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ

για την κινόα
2 κούπες κινόα
4 κούπες νερό
1 κ γλ. αλάτι

για τη σαλάτα
250 γρ. παντζάρια Εδέμ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
10 πράσινες ελιές με μάραθο Εδέμ
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 κ. σ. φρέσκο δυόσμο
αλάτι – πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι

για το dressing
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεπλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε την κινόα. Τη μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι όπου προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και τη σκεπάζουμε με το καπάκι. Βράζουμε την κινόα σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.
2. Σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι προσθέτουμε τα υλικά για το dressing και ανακινούμε καλά.
3. Μεταφέρουμε την κινόα σε σαλατιέρα ή σε πιατέλα. Κόβουμε τα παντζάρια στη μέση ή σε τέταρτα και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας (εκτός από το ξύσμα). Περιχύνουμε με την μισή ποσότητα του dressing και ανακατεύουμε καλά (η κινόα θα αποκτήσει λόγω των παντζαριών ένα απαλό ροζ χρώμα).
4. Περιχύνουμε την σαλάτα με το υπόλοιπο dressing και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.