H food blogger Madame Ginger ετοιμάζει για εμάς!
Μερίδες: 4
● Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
● Χρόνος μαγειρέματος: 1-1 ½ ώρα
● Σκεύος: ταψί ή πυρίμαχο σκεύος (ό,τι μέγεθος έχετε)
Για να δείτε την συνταγή βήμα-βήμα σε video πατήστε εδώ>
ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 6 κολοκυθάκια, σε φέτες
● 3 πατάτες, σε κύβους
● 200 γρ. αρακά, φρέσκο ή κατ/νο (και αποψυγμένο)
● 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στη μέση
● 4 κ.σ. Ελιές πράσινες σε φέτες Εδem, στραγγισμένες
● 4 κ.σ. Ελιές Καλαμών σε φέτες Εδem, στραγγισμένες
● 1 λεμόνι, κομμένο σε τέταρτα
Υλικά για το dressing
● 3 κ.σ. Ελιές πράσινες σε φέτες Εδem, στραγγισμένες
● 40 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
● ¼ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
● 4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
● 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
● 2 σκελίδες σκόρδο
● 140 ml ελαιόλαδο
● φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ετοιμάζουμε το dressing. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) τις Ελιές πράσινες
σε φέτες Εδem , τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, το δυόσμο, την ξερή ρίγανη, το σκόρδο,
το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολτοποιούμε καλά.
2) Σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τον
αρακά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις Ελιές πράσινες σε φέτες Εδem και τις Ελιές
Καλαμών σε φέτες Εδem .
3) Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε να πάει παντού.
4) Βάζουμε στο ταψί διάσπαρτα τα τέταρτα λεμονιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 190°C στον αέρα, για περίπου 1 – 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και να
καραμελώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Στην μέση του ψησίματος ανακατεύουμε μια-δυο
φορές τα λαχανικά, για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα.
5) Σερβίρουμε το μπριάμ ζεστό, χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.