H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς!
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. μανιτάρια
100 γρ. καλαμπόκι
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
200 γρ. χυμό ντομάτας
20 ml. ελαιόλαδο
200 ml. κρέμα καρύδας
80 ml. καυτό ζωμό λαχανικών
50 γρ. κάσιους , ψιλοκομμένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε 3’ τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά και σωτάρουμε για 2’ ακόμη.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 15’.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και το καλαμπόκι, τα προσθέτουμε στη σάλτσα, μαζί με τα κάσιους και την κρέμα καρύδας, συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 10’.
Σερβίρουμε το κάρυ με ρύζι μπασμάτι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Tips: Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το κάρυ με κουνουπίδι, ρεβύθια ή πατάτες
