Καπονάτα με γεμιστές ελιές με αμύγδαλο & πιπεριά

H food blogger funkycook μοιράζεται μαζί μας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος Μαγειρέματος: 25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

5 μελιτζάνες, χοντροκομμένες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες, τριμμένες
2 κ.σ. τοματοπελτέ
1 κ.σ. κουκουνάρι
1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
10 ελιές γεμιστές με αμύγδαλο και πιπεριά ΕΔΕΜ, κομμένες σε φέτες
50ml ελαιόλαδο
40ml βαλσαμικό λευκό ξύδι ΕΔΕΜ
2 κ.σ. ζάχαρη
¼ κ.γ. ξερό βασιλικό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το ξύδι, τέλος προσθέτουμε το σέλινο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις τριμμένες τομάτες, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη και τον βασιλικό.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο τηγάνι, βράζουμε για 10-12’ ώστε να δέσει η σάλτσα, μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε τις ελιές.Σερβίρουμε την καπονάτα με φρέσκο βασιλικό και αν θέλουμε επιπλέον σταφίδες και κουκουνάρι.

Tips:
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό 2-3 φιλέτα αντζούγιας