Η food blogger funkycook.gr μοιράζεται μαζί μας!
Το καλοκαίρι «αγαπά’ τις ομελέτες, οι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε είναι αμέτρητοι και σίγουρα το αποτέλεσμα πάντα χορταστικό!
Οι ομελέτες, εκτός από γρήγορες και εύκολες, είναι από εκείνα τα φαγητά που μπορούμε να τα απολαύσουμε όλη μέρα, να τις πάρουμε μαζί μας πχ. στην παραλία ή ακόμη και να φτιάξουμε ένα σάντουιτς με αυτές.
Πάμε να δούμε 3 νόστιμες ιδέες, τη βασική συνταγή για ομελέτα και κάποια tips.
Η βασική συνταγή για αφράτη ομελέτα
4 αυγά
4 κ.σ. νερό ή γάλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το νερό ή το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά και αλείφουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Tips:
-Ψήνουμε την ομελέτα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, ζουμερή ή πιο στεγνή, για να μη τη γυρίσουμε σκεπάζουμε με ένα καπάκι ώστε να ψηθεί σωστά και στην επιφάνεια, εναλλακτικά τη βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο.
-Ανάλογα το είδος της ομελέτας και τα υλικά που θα προσθέσουμε αντικαθιστούμε το νερό με γάλα ή ξινόγαλα και το ελαιόλαδο με βούτυρο.
-Μπορούμε να φτιάξουμε ομελέτα μόνο με τα ασπράδια, προσθέτοντας στο μείγμα 2 κ.σ. βρώμη.
-Τα μυρωδικά που ταιριάζουν πολύ με τα αυγά είναι το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σχινόπρασο, ο φρέσκος κόλιανδρος, το θυμάρι και η ρίγανη.
-Τα μπαχαρικά που ταιριάζουν στις ομελέτες είναι κάθε λογής πιπέρια και μοσχοκάρυδο.
-Αφήνουμε πάντα τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι σε αντίστοιχο μέγεθος ώστε η ποσότητα των αυγών που θα χρησιμοποιήσουμε να δώσει μια αφράτη ομελέτα.
3 υπέροχοι καλοκαιρινοί συνδυασμοί
Ομελέτα σαν χωριάτικη σαλάτα
Ετοιμάζουμε μια ομελέτα σύμφωνα με τη βασική συνταγή και τη σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα, κάπαρη και ελιές ΕΔΕΜ, τυρί φέτα και παξιμάδια.
Πικάντικη ομελέτα
Ετοιμάζουμε μια ομελέτα σύμφωνα με τη βασική συνταγή και προσθέτουμε τα αγαπημένα κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ, λίγη πάστα ελιάς και πιπεράκια ΕΔΕΜ.
Ομελέτα με λιαστή ντομάτα
Ετοιμάζουμε μια ομελέτα σύμφωνα με τη βασική συνταγή, στην οποία προσθέτουμε 1 κ.γ. τοματοπελτέ, ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες ΕΔΕΜ, ρίγανη και τυρί.
