Ριζότο με λιαστή τομάτα, κάπαρη & γραβιέρα

H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος Μαγειρέματος: 35’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ρύζι arborio
80 γρ. λιαστή τομάτα ΕΔΕΜ, χοντροκομμένη
250 γρ. τομάτες, τριμμένες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
550ml καυτό ζωμό λαχανικών
50ml λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κάπαρη ΕΔΕΜ
100 γρ.  γραβιέρα, τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο
¼ κ.γ. ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.

Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό σε μικρές ποσότητες, κάθε φορά, και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το ρύζι αρχίσει να χυλώνει προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Όταν το ριζότο είναι έτοιμο αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη, την κάπαρη, το βούτυρο και τη γραβιέρα.

Σερβίρουμε το ριζότο με φρέσκια ρίγανη και ντοματίνια.

Tips:
– Είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι γιατί ήδη αρκετά συστατικά είναι αλμυρά
– Δεν αφήνουμε το ριζότο να στεγνώσει, μόλις το ρύζι είναι βρασμένο al dente αποσύρουμε
– Μπορούμε να αρωματίσουμε και με βασιλικό