3 εύκολα και δροσερά καλοκαιρινά γλυκά με μαρμελάδες ΕΔΕΜ

Η food blogger funkycook.gr  μοιράζεται  μαζί μας! 

Cheesecake… στο ποτήρι

Υλικά για 4-6 άτομα

Για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. ανθότυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
1 κάψουλα βανιλλίνη

Επιπλέον χρειαζόμαστε
12 μπισκότα ολικής άλεσης
2 κ.σ. ξηρούς καρπούς
Μαρμελάδες ΕΔΕΜ μαυροκέρασο, ροδάκινο, βερίκοκο, κτλ

Εκτέλεση
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το τυρί να γίνει κρέμα.

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανιλλίνη, τέλος ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το ανθότυρο.

Στο μπλέντερ αλέθουμε τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς.

Τέλος, σε ποτηράκια κάνουμε στρώσεις με το μείγμα μπισκότου, την κρέμα, μαρμελάδα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε αντί για άχνη να χρησιμοποιήσουμε μέλι

 

Σοκολατένια μους με γιαούρτι και φρούτα του δάσους

Υλικά για 4-6
300 γρ. κουβερτούρα
bitter, λιωμένη και σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα
Μαρμελάδα ΕΔΕΜ φρούτα του δάσους

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγί με το εκχύλισμα βανίλιας, ενσωματώνουμε το γιαούρτι και τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ένα μείγμα.

Μοιράζουμε σε 4-6 ποτηράκια και βάζουμε την μους να παγώσει για 1 ώρα στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με μαρμελάδα και τα αγαπημένα μας toppings.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σοκολάτα λευκή ή γάλακτος

Μαλεμπί με μαρμελάδα βατόμουρο

Υλικά για 4-6 άτομα
1000
ml γάλα
70 γρ. κόρν φλάουρ ή 80 γρ. ρυζάλευρο
60 γρ. ζάχαρη
3-4 κρυστάλλους μαστίχα κοπανισμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το σερβίρισμα
Μαρμελάδα ΕΔΕΜ βατόμουρο

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε την μισή ποσότητα από το γάλα με το κόρν φλάουρ ή το ρυζάλευρο, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ζεσταίνουμε, ελαφρά, το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολάκια, αφήνουμε μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε με μαρμελάδα βατόμουρο.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια κόκκινη μαρμελάδα EΔΕΜ μας αρέσει.