Σεμιφρέντο με σοκολάτα και μαρμελάδα φρούτα του δάσους

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς
Χρόνος Προετοιμασίας: 30’
Xρόνος Αναμονής: 5 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Μερίδες: 6 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

400ml κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ΕΔΕΜ
6-8 σαβαγιάρ
4 κρόκους αυγών
30ml λικέρ ή μπράντι
1 κάψουλα βανιλλίνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ αφρατεύουμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί και την κρατάμε στο ψυγείο.

Σε ένα μεταλλικό μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη χτυπώντας με σύρμα για 1’.

Κατόπιν τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για 4-5’ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το λικέρ, τη βανίλια και αποσύρουμε.

Αμέσως ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε τη σαντιγί.

Σε μια μακρόστενη φόρμα που έχουμε καλύψει με μεμβράνη, ρίχνουμε τη μισή κρέμα, προσθέτουμε τα σαβαγιάρ, τη μαρμελάδα και γεμίζουμε τη φόρμα με την υπόλοιπη κρέμα.

Καταψύχουμε το σεμιφρέντο για 5-6 ώρες.

Αφήνουμε 5’ εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Tips: Φροντίζουμε να έχουμε τα αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος