Φαλάφελ από παντζάρι και σάλτσα γιαουρτιού

30′ (+Αναμονή)Χρόνος Εκτέλεσης

ΥΛΙΚΑ

Για τα φαλάφελ:
600g Μουλιασμένα Ρεβίθια (περίπου 350g ξερά)
2 Μέτριες Σκελίδες Σκόρδο
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Φρέσκος Κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. Φρέσκος Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. Φρέσκος Δυόσμος, ψιλοκομμένος
200g Εδέμ Παντζάρια, ψιλοκομμένα
Αλάτι
1 κ.γ. Κύμινο
3 κ.σ. Ταχίνι
2-3 Εδέμ Πιπεράκια, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. Φρυγανιά
2 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:
100g Στραγγιστό Γιαούρτι
40g Ταχίνι
2 Σκελίδες Σκόρδο, τριμμένες
¼ Φλιτζανιού Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
¼ Φλιτζανιού Κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελάχιστο Νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε τα ρεβίθια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα παντζάρια, αλάτι, το κύμινο, το ταχίνι και τα πιπεράκια και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για τη σάλτσα χτυπάμε στο μπλεντεράκι το γιαούρτι, το ταχίνι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.
Τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Σκεύη

1 μπλεντεράκι
1 μέτρια κατσαρόλα