Μπισκότα με πράσινες ελιές και παρμεζάνα

Η food blogger funkycook.gr  ετοιμάζει για εμάς Μπισκότα με πράσινες ελιές και παρμεζάνα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Ψησίματος: 25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 20 μπισκότα

 

ΥΛΙΚΑ

Τα μπισκότα
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
180 γρ. παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
100 γρ. πράσινες ελιές σε φέτες Εδem, ψιλοκομμένες
½ κ.γ. πράσινο πιπέρι, τριμμένο
Ελάχιστο αλάτι

Για την επάλειψη
1 αυγό
1 κ.σ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο, τρίβουμε με τα δάχτυλά μας να ενωθούν τα δύο υλικά και να πάρουμε ένα τριφτό μείγμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τα μπισκότα και ζυμώνουμε.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη χωρίζουμε σε 20 ισομεγέθη κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό και πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε καλά τα μπισκότα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’-22’ στους 175ο  C στο αερόθερμο.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν 10΄ πριν σερβίρουμε.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στα μπισκότα τα αγαπημένα μας μυρωδικά