Η food blogger funkycook.gr ετοιμάζει για εμάς Carrot cake muffins με μαρμελάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Χρόνος Ψησίματος: 24-26
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 12 muffins
ΥΛΙΚΑ
Για τα carrot cake muffins
120 γρ. καρότα, τριμμένα
50 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι Εδem
100 γρ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. ανανά κομπόστα, στραγγισμένο
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
120ml σπορέλαιο
1 ¼ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. σόδα
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρίφαλο
Ελάχιστο αλάτι
Για το cream cheese frosting
100 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι Εδem
250 γρ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το cream cheese frosting
Στο μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε για 2’ αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέxρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Τα carrot cake muffins
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, τη σόδα και τα μπαχαρικά.
Στο multi ψιλοκόβουμε τον ανανά χωρίς να τον πολτοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ αφρατεύουμε τα αυγά, με τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα για 1’ και προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον ανανά, το καρότο, και το μείγμα με αλεύρι εναλλάξ.
Όταν όλα τα υλικά ενσωματωθούν σε μια ζύμη μοιράζουμε σε 12 φορμάκια για κέικ ή στο ειδικό ταψάκι.
Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180ο C για 24-26’.
Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν και προσθέτουμε το frosting πριν τα σερβίρουμε.
Tips:
-Μπορούμε να προσθέσουμε αντί για μαρμελάδα πορτοκάλι, μαρμελάδα βερίκοκο Εδem
-Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη 2 κ.σ. τριμμένους ξηρούς καρπούς και σταφίδες