Ετοιμάζουμε το πιο λαχταριστό ταπεράκι για το σχολείο

Η food blogger funkycook.gr  μοιράζεται μαζί μας!

Το κουδούνι του σχολείου χτυπά, οι μικροί μας φίλοι ετοιμάζουν τις τσάντες τους και οι γονείς το πιο λαχταριστό ταπεράκι (lunch box) για το δεκατιανό ή το μεσημεριανό του σχολείου.

Πως θα φτιάξουμε το πιο «λαχταριστό» ταπεράκι;

Αρχικά επιλέξτε ταπεράκια που θα αρέσουν στα παιδιά, τα ταπεράκια από οικολογικά υλικά υπάρχουν πλέον παντού.

Για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας θα βρείτε μοναδικά παιχνιδιάρικα σχέδια. Προτιμήστε ταπεράκια με χωρίσματα ώστε να τοποθετείτε το φαγητό ή το σνακ στις ξεχωριστές θήκες.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι τα εντυπωσιάσετε, να «μεταμορφώσετε» το φαγητό, ειδικά αν έχετε «δύσκολο» παιδί στο θέμα του φαγητού.

Για τα παιδιά του ολοήμερου ή τα μεγαλύτερα παιδιά ίσως χρειαστεί να προμηθευτείτε πιο λιτά τάπερ πάλι με χωρίσματα, τα οποία όμως θα είναι κατάλληλα για φούρνο.

Το δεκατιανό συνήθως είναι ένα σνακ, και μπορεί να ακούγεται πανεύκολο αλλά έχετε μπροστά σας ολόκληρη σχολική χρονιά…

Σίγουρα λοιπόν θα χρειαστεί πολλές φορές να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας για να ικανοποιήσετε την «πείνα» τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Δώστε στο φαγητό «χρώμα», το μόνο που χρειάζεται είναι έμφαση στην ποικιλία και λίγο από τον χρόνο σας!

Μεταμορφώστε το απλό τοστάκι, κόβοντάς το με κουπ πατ σε παιχνιδιάρικά σχήματα και κάνοντας εναλλαγές στις γεύσεις, άλλοτε αλμυρό και άλλοτε γεμιστό με τις αγαπημένες μαρμελάδες ΕΔΕΜ!

Οι συνταγές της ΕΔΕΜ θα σας εμπνεύσουν να ετοιμάσετε πεντανόστιμα αλμυρά και γλυκά σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά σας όπως muffins, κέικ, κριτσίνια, πίτες και μπισκότα!

Αν θέλετε να ετοιμάσετε το μεσημεριανό τέλειο ταπεράκι η ΕΔΕΜ σας έχει ιδανικές λύσεις με υπέροχες μαμαδίστικες αλλά και πρωτότυπες συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Θυμηθείτε πως ένα ισορροπημένο γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά.