Η food blogger funkycook.gr ετοιμάζει για εμάς Mac and cheese με καλαμπόκι και γλυκοπατάτα!
Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Χρόνος Μαγειρέματος: 10’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 γλυκοπατάτα (περίπου 200-250 γρ.)
170 γρ. καλαμπόκι Εδem
500 γρ. βρασμένο κοφτό μακαρονάκι
250ml γάλα
1 κ.γ. βούτυρο
150 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε την γλυκοπατάτα, χωρίς να την καθαρίσουμε, την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε για 60’ στους 200ο C. ή τη βράζουμε, ολόκληρη και με τη φλούδα, στον ατμό μέχρι να μαλακώσει.
Κατόπιν την ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει πουρές.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και το γάλα.
Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, το καλαμπόκι στραγγισμένο, τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε αμέσως το mac and cheese με επιπλέον καλαμπόκι.
Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από κοφτό μακαρονάκι, κοράλλι, πένες ή φιογκάκια