Burger Sauce

O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Burger Sauce: Η απόλυτη συνταγή με αγγουράκι ανθό για σάντουιτς, μπέργκερ ή ό,τι άλλο φανταστείς

Είναι η μυστική μου sauce για burger που σου μένει αξέχαστο για το πόσο ζουμερό και νόστιμο είναι.  Είναι μια sauce που ξεχωρίζει από όλες όσες έχεις δοκιμάσει ποτέ χάρη σε ένα μυστικό συστατικό! Κι αυτό δεν είναι άλλο από το αγγουράκι ανθό που μένει τραγανό χαρίζοντας την ιδιαίτερη γεύση του σε κάθε μπουκιά.

Για τη συνταγή αυτή χρησιμοποιώ μια ολόκληρη συσκευασία από αγγουράκι ανθό Εδem που σουρώνω, ψιλοκόβω κι έπειτα αναμειγνύω με τα υπόλοιπα υλικά. Φυσικά μπορείς να προσθέσεις παραπάνω μπούκοβο ή πιπέρι

Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις τη μαγιονέζα με σταγγιστό γιαούρτι για πιο light αποτέλεσμα αλλά να έχεις κατα νου ότι έτσι μειώνεις τη διάρκεια ζωής σε 3-4 μέρες.

 

ΥΛΙΚΑ

● 250 γρ. αγγουράκι ανθός σε άλμη, Εδem
● 200 γρ. μαγιονέζα
● 50 γρ. μουστάρδα
● 50 γρ. κέτσαπ
● ξύσμα από 1 λεμόνι
● 1 κτγ αλάτι
● 1 κτγ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
● 1/2 κτγ μπούκοβο
● 1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σουρώνουμε το αγγουράκι ανθό από τη συσκευασία και το μεταφέρουμε σε ένα πάγκο κοπής.
Ψιλοκόβουμε το αγγουράκι με ένα μαχαίρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς κι αποθηκεύουμε για έως κι 1 μήνα.
Χρησιμοποιούμε τη sauce σε burger, σάντουιτς ή ό,τι άλλο θέλουμε.