30′Χρόνος Εκτέλεσης
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Μικρό Κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 Σκελίδες Σκόρδο, σε λεπτές φέτες
250g Εδέμ Ψητή Κόκκινη Πιπεριά
4 τμχ Εδέμ Λιαστή Τομάτα, στραγγισμένα
1 κ.σ. Πελτές Τομάτας
½ κ.γ. Ρίγανη
3 κ.σ. Βότκα
100ml Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
20g Κεφαλοτύρι, τριμμένο + επιπλέον για το σερβίρισμα
2-3 Εδέμ Καυτερά Πιπεράκια, σε λεπτές φέτες
30g Baby Σπανάκι
Φύλλα από 1 Κλωνάρι Βασιλικού, ψιλοκομμένα + επιπλέον για το σερβίρισμα
Αλάτι
McCormick Μαύρο Πιπέρι Ολόκληρο σε Μύλο
500g Τορτελίνια με Τυρί, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
4 κ.σ. Κατίκι Δομοκού ή Τσαλαφούτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά από το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσουν λίγο τα μεταφέρουμε σε ένα μπλεντεράκι, προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές και χτυπάμε καλά.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πελτέ και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τη βότκα.
Ρίχνουμε τον πολτό της πιπεριάς, την κρέμα γάλακτος, το κεφαλοτύρι, τα καυτερά πιπεράκια, το σπανάκι, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε για να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά κατίκι ή τσαλαφούτι σε κάθε πιάτο, λίγο βασιλικό και όσο κεφαλοτύρι θέλουμε!
Σκεύη
1 μεγάλο τηγάνι
