O Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει για εμάς Τορτίγιες λαχανικών με πάστα πιπεριάς!
● Μερίδες: 6
● Χρόνος: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
● 6 τορτίγιες
● 2 μελιτζάνες
● 2 κρεμμύδια
● 3 κολοκυθάκια
● 2 αγγουράκια, μέτρια
● 600 γρ. ψημένες κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, Εδέμ
● 3 σκελίδες σκόρδο
● αλάτι, κατά βούληση
● 2 κ.σ. ρίγανη
● 1 κ.γ. μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 500γρ κόκκινες & κίτρινες πιπεριές Εδέμ και τα σκόρδα.
- Μεταφέρουμε την πάστα πιπεριάς σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε την πάστα , το αλάτι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε λωρίδες. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30’.
- Απλώνουμε σε κάθε τορτίγια 2 κουταλιές της σούπας πάστα πιπεριάς. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, το αγγούρι, τις υπόλοιπες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και λίγο αλάτι. Διπλώνουμε τις τορτίγιες και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.
