Τορτίγιες λαχανικών με πάστα πιπεριάς

O Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει για εμάς Τορτίγιες λαχανικών με πάστα πιπεριάς!

● Μερίδες: 6
● Χρόνος: 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

● 6 τορτίγιες
● 2 μελιτζάνες
● 2 κρεμμύδια
● 3 κολοκυθάκια
● 2 αγγουράκια, μέτρια
● 600 γρ. ψημένες κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, Εδέμ
● 3 σκελίδες σκόρδο
● αλάτι, κατά βούληση
● 2 κ.σ. ρίγανη
● 1 κ.γ. μπούκοβο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 500γρ κόκκινες & κίτρινες πιπεριές Εδέμ και τα σκόρδα.
  2. Μεταφέρουμε την πάστα πιπεριάς σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.
  3. Σε ένα μπόλ βάζουμε την πάστα , το αλάτι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
  4. Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε λωρίδες. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30’.
  5. Απλώνουμε σε κάθε τορτίγια 2 κουταλιές της σούπας πάστα πιπεριάς. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, το αγγούρι, τις υπόλοιπες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και λίγο αλάτι. Διπλώνουμε τις τορτίγιες και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.