O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Αλμυρά Pancakes Παντζάρι!
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Χρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ
● 500 γρ. παντζάρια Εδem
● 310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
● 1/2 κ.γ. αλάτι
● 375 γρ. γάλα
● 1 μεγάλο αβγό
● 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
● 1/2 κτγ θυμάρι ξερό
● πιπέρι
● 3 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία Eδem και σουρώνουμε τα παντζάρια.
Βάζουμε τα παντζάρια στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πουρέ.
Μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον πουρέ παντζαριού.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό.
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει θερμοκρασία το τηγάνι, ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το χυλό μας
Αφήνουμε να πάρει χρώμα από την κάτω πλευρά κι όταν αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες στην επάνω πλευρά το γυρίζουμε κι από την άλλη με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε 2 κτσ τριμμένο τυρί από πάνω.
Μόλις πάρει χρώμα κι από την άλλη και λιώσει το τυρί, το αφαιρούμε
Επαναλαμβάνουμε για το υπόλοιπο χυλό.
Σερβίρουμε κάθε πιάτο με 4 pancakes και γαρνίρουμε με 1 τηγανητό αυγό.