O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς μοναδικό γιουβέτσι με μανιτάρια!
● Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
80 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
125 ml κόκκινο κρασί
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
800 γρ. Μανιτάρια Εδέm
10 κλ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
1 κτγ μπούκοβο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
600 ml ζωμό λαχανικών
150 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σουρωμένα, και τα μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε
Στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ και το ζωμό λαχανικών.
Μεταφέρουμε σε μια γάστρα.
Προσθέτουμε το κριθαράκι κι ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και χοντροσπασμένη φέτα και σερβίρουμε.
