Χυλοπίτες με λουκάνικο, αυγά και ψημένες κόκκινες πιπεριές

O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Χυλοπίτες με λουκάνικο, αυγά και ψημένες κόκκινες πιπεριές

ΥΛΙΚΑ

  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 350 γρ. Ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem (1 συσκευασία, σουρωμένη από την άλμη)
  • 400 γρ. χυλοπίτες
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας.
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 200 γρ. φέτα
  • 4 αυγά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σουρώνουμε τις Ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem από την άλμη της συσκευασίας.

Τις μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και τις κόβουμε σε ροδέλες, πάχους περίπου μισού εκατοστού.

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο κι ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο τηγάνι και τις Ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem κι ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προσθέτουμε τις χυλοπίτες στο τηγάνι κι ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε καλά.

Λίγο πριν σερβίρουμε, τηγανίζουμε τα αυγά και τα γαρνίρουμε πάνω από τις μερίδες