45′Χρόνος Εκτέλεσης
ΥΛΙΚΑ
Για το άλειμμα φασολιών:
1 Κονσέρβα Εδέμ Κόκκινα Φασόλια
½ Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες Σκόρδο, τριμμένες
½ κ.γ. Αλάτι
½ κ.γ. McCormick Κύμινο Τριμμένο
¼-½ κ.γ. McCormick Chili Σκόνη Μέτριο
½ κ.γ. Ρίγανη
1½ κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Νερό
McCormick Μαύρο Πιπέρι Ολόκληρο σε Μύλο
Για την πίτσα:
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
400g Μοσχαρίσιος Κιμάς
180ml Τομάτα στον τρίφτη
2-3 κ.σ. Νερό
½ κ.γ. Ρίγανη
¼ κ.γ. McCormick Κύμινο Τριμμένο
Αλάτι
McCormick Μαύρο Πιπέρι Ολόκληρο σε Μύλο
150g Εδέμ Καλαμπόκι
1 Ζύμη για Πίτσα
100g Μοτσαρέλα, τριμμένη
75g Τσένταρ, τριμμένο
3-4 Εδέμ Πιπεράκια Καυτερά, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε τα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμμένα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη, το τσίλι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το νερό.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία λεία πάστα.
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε την τομάτα, το νερό, τη ρίγανη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να “πιει” τα υγρά του.
Δύο λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και το καλαμπόκι.
Στρώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα κατάλληλο ταψί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το άλειμμα των φασολιών και μετά το μείγμα του κιμά.
Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και το τσένταρ και, αν θέλουμε, μοιράζουμε πάνω απ’ αυτά τα πιπεράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 περίπου λεπτά.
Σκεύη
1 μπλεντεράκι
1 μέτριο τηγάνι
1 ταψί