O Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει για εμάς Πικάντικες φακές με κόκκινα φασόλια και μουστάρδα
Χρόνος Παρασκευής: 50΄
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. φακές, πλυμένες και στραγγισμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 1 φλ. ζωμό κότας
- 3 φλ. νερό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, τα βούληση
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 200 γρ. κόκκινα φασόλια, Εδέμ
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη πικάντικη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φακές, το ζωμό κότας, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, την πάπρικα και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.